လာေရာက္အားေပးသည္အတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။
လာေရာက္လည္ပတ္ေသာ မိတ္ေဆြအေပါင္း ကာယသုခ စိတၱသုႏွစ္ပါးႏွင့္ျပည့္စံုၾကပါေစ မအားလပ္သည့္အတြက္ ကၽြန္ေတာ္စာမ်က္ႏွာ လွည့္မၾကည့္မိတာ ပရိတ္သတ္မ်ားအား အရမ္းအာနာပါတယ္ဗ်ာ။ ခြင့္လြတ္ေပးႏိုင္မည္လိုယံုၾကည္ပါတယ္။ လိုအပ္ခ်က္ေလး/ခံစားခ်က္ေလး ရွိရင္ မွန္႔မွာ ေျပာခဲ့ပါ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္၊။ ေမာင္၀ံသ (တနသၤာရီ)

July 30, 2015

ေထာပတ္သီးစားျခင္းက အ႐ြယ္တင္ႏုပ်ဳိေစႏုိင္




  ေထာပတ္သီးသည္ ႏုပ်ိဳက်န္းမာျခင္းအတြက္ သဘာ၀၏ လက္ေဆာင္မြန္ ေဆးေကာင္း၀ါးေကာင္းတစ္လက္ ျဖစ္ေနေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ခႏၶာကိုယ္ကိုအႏၱရာယ္ ေပးႏုိင္သည့္ ေမာ္လီက်ဴးမ်ားကို ေထာပတ္သီးကဖယ္ရွားေပးႏုိင္စြမ္းရွိေနေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ားကဆိုသည္။
အထူးသျဖင့္အိုမင္းရင့္ ေရာ္မႈကို ျဖစ္ေပၚေစေသာဓာတ္သဘာ၀မ်ားကို ေထာပတ္သီးက
 ေႏွာင့္ေႏွးေစသလို ႏွလံုးႏွင့္ကင္ဆာေရာဂါမ်ားမျဖစ္ေအာင္အကာအကြယ္ ေပးႏုိင္ေၾကာင္းသိရသည္။

ထိုသစ္သီးမွထြက္ေသာ အဆီဓာတ္သည္ခႏၶာကိုယ္ကိုအဆိပ္သင့္ေစေသာ ေမာ္လီက်ဴးမ်ားအားတိုက္ဖ်က္ေပးတတ္ၿပီး ဓာတုေဗဒ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏုိင္သည္။

အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုတားဆီးေပးသည့္အာနိသင္သည္အာလူးႏွင့္မုန္လာဥနီတို႔တြင္ ေတြ႕ျမင္ရ တတ္ေသာ္လည္းထိုအေနအထားသည္ဆဲလ္အစုအေ၀းအတြင္းစိမ့္၀င္ႏုိင္ေလာက္ေသာဖြဲ႕စည္းပံုမ်ိဳး မရွိေခ်။

ေထာပတ္သီးကမူဆဲလ္အဖြဲ႕အစည္းထိအက်ံဳး၀င္သက္ေရာက္ႏုိင္သည့္ သဘာ၀ သတၱိထူးမ်ိဳး ပိုင္ဆိုင္ထားေၾကာင္း ဇီ၀ဓာတုႏွင့္ ေမာ္လီက်ဴးဆိုင္ရာ ဇီ၀ေဗဒ ႏွစ္ပတ္လည္ အစည္းအေ၀းတြင္ အေမရိကန္ သုေတသီခရစၥတီယန္ ေကာ္တက္စ္ရိုဂ်ိဳက ေျပာၾကားသြားခဲ့သည္။
“တျခားအစားအေသာက္ေတြကAntioxidantေတြဟာဆဲလ္အစုအေ၀းထဲမထိုးေဖာက္ႏုိင္ဘူး။
ဒီေတာ့ဆဲလ္ကလုပ္ငန္းရပ္ဆိုင္ၿပီး ေသဆံုးသြားတယ္။တကယ္လို႔ဆီေတြယိုစိမ့္ေနတဲ့ ေရကန္မွာ ကၽြန္ေတာ္တို႔ကဆီကိုသန္႔စင္ၿပီးဆီယိုေနတဲ့အေပါက္ကိုမပိတ္ရင္ငါးေတြကေသမွာပဲေလ။
ဒီသေဘာပဲေပါ့”ဟုရိုဂ်ိဳကဆိုသည္။

ဆဲလ္မ်ား၏အေျခခံအက်ဆံုးအဖြဲ႕အစည္းထိ ေထာပတ္သီးမွAntioxidantမ်ားကစိမ့္၀င္ႏုိင္ျခင္းေၾကာင့္ ဆဲလ္မ်ားကိုရွင္သန္ရွည္ၾကာေစေၾကာင္း၎က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ထို႔အျပင္ ေထာပတ္သီးသည္ ေသြးေၾကာမ်ားထိခိုက္မႈႏွင့္ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခတို႔ကို တားဆီးေပးေၾကာင္းလည္းရိုဂ်ိဳက၎၏သုေတသနအဖြဲ႕ ေတြ႕ရွိမႈမ်ားကိုအစည္းအေ၀းတြင္တင္ျပ
 ေဆြးေႏြးသြားခဲ့ေၾကာင္း သိရွိရသည္။

0 မွတ္ခ်က္ေရးရန္:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...